Συνάντηση εργολάβου του Κοπελούζου με κατοίκους του Στεφανίου

Συνάντηση με κατοίκους του Στεφανίου επιδίωξε ο εργολάβος που σχεδιάζεται να αναλάβει τα έργα οδοποιίας των ΑΣΠΗΕ της Διεθνής Αιολική Κορινθίας Α.Ε. και Αιολικά Πάρκα Κορινθίας Α.Ε. (Κοπελούζος), η οποία και πραγματοποιήθηκε χθες στο Καφενείο του χωριού.

Την Πέμπτη που μας πέρασε, ο εργολάβος και Κορίνθιος, Δημήτρης Ραφτόπουλος, πέρασε από το φαρμακείο του Πρόεδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου, Αντώνη Παπαντωνίου, ώστε να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις όταν ξεκινήσουν τα έργα. Επειδή όμως δεν πήρε την απάντηση που ήθελε ζήτησε και τα στοιχεία επικοινωνίας του Προέδρου του Τ.Σ. Στεφανίου, Ευθυμίου Ριζόγιαννη   «για να τα βρούνε». Το αποτέλεσμα τον άφησε όμως φανερά προβληματισμένος. Παρουσία και του δικηγόρου και δημοτικό σύμβουλο, Παναγιώτη Ριζόγιαννη, βρέθηκε αντιμέτωπος με την αντίσταση των κατοίκων που του ξεκαθάρισαν ότι δεν επιθυμούν την εγκατάσταση των 33 ανεμογεννητριών πάνω από τα κεφάλια και στα βουνά τους και ότι θα εξαντλήσουν κάθε νόμιμο μέσο για να εμποδίσουν τις εταιρίες.

Ο κ. Ραφτόπουλος ανακοίνωσε ότι θα αναζητήσει έναν έναν τους ιδιοκτήτες γης στη Ψηλή Ράχη στους οποίους θα προσφέρει προφανώς χρήματα για να εξαγοράσει την συγκατάθεση τους….

Και ερχόμαστε και αναρωτιόμαστε τώρα πάλι: Πως διάλο εξασφάλισαν οι εταιρίες τις άδειες τους όταν ακόμα δεν έχουν εξασφαλίσει την γη; Ποια πολιτεία  προστατεύει τα συνταγματικά μας δικαιώματα από αυτά τα αρπακτικά; Ποιος μηχανισμός τους ελέγχει; Οι τοπικές κοινωνίες είναι έρμαιες των συμφερόντων πολυεθνικών που αρπάζουν με το έτσι θέλω τις δημόσιες και ιδιόκτητες εκτάσεις.

Σχολιάστε